Reisverslag Gambia 2015

In de kerstvakantie van 2015 hebben we het land Gambia bezocht. Gambia is een klein land in Afrika met Banjul als hoofdstad. Het wordt aan alle kanten omringd door Senegal. Het land zelf wordt in tweeën verdeeld door de Gambia rivier. Hierdoor wordt het land ook wel ‘The Gambia’ genoemd.

Mijn reisverslag van onze vakantie in dit bijzondere land is hieronder per dag terug te lezen. Eerst wil ik echter nog op een paar dingen wijzen die belangrijk zijn om over na te denken bij het plannen van een vakantie naar Gambia.

Allereerst natuurlijk de positieve dingen: een groot pluspunt van Gambia is dat het weer er eigenlijk altijd goed is. Ook in de wintermaanden ligt de temperatuur namelijk nog rond de dertig graden. Regen is er nauwelijks, wel zijn er af en toe wolken die de hitte van de zon wat draaglijker maken.
Verder is Gambia geen duur land: een biljet van 100 dalasis (het meest gebruikte biljet in het land) is omgerekend ongeveer €2,32 waard. Voor een drankje betaal je vaak 50 dalasis, een gemiddelde maaltijd ligt meestal tussen de 300 en 400 dalasis.

Voordat je nu meteen naar het reisbureau rent om je vakantie te boeken, hou even heel goed in gedachten dat het land in Afrika ligt. Het is een arm land waar veel voorzieningen ontbreken. Het kan bijvoorbeeld zomaar voorkomen dat je staat te douchen en dat het water ineens uitvalt. Veel wegen bestaan alleen uit zand en de auto’s die erop rijden, zouden vaak in Nederland niet door de APK komen.

Daarnaast komen er in het land nog ziektes voor die we in Europa niet (meer) kennen. Hiervoor kun je je bij een reisdokter in Nederland of bij de GGD laten vaccineren. Daarnaast zullen zij malariapillen voorschrijven, omdat er in Gambia nog malariamuggen voorkomen. Een anti-muggenproduct met DEET erin is daarom iets dat zeker in je koffer zou moeten zitten. Een klamboe is eventueel ook aan te raden.


Op vakantie naar Gambia betekent dus ‘back to basics’: terug naar de basis. Een land vol met avontuur, maar waar je ook heerlijk kunt genieten. Veel plezier met het lezen van mijn reisverslag!

Dag 1 (Amsterdam --> Dakar --> Banjul --> Bijilo)
Dag 2 (Bijilo / Kololi - apenpark)
Dag 3 (Bijilo / Kololi - Atlantische Oceaan)
Dag 4 (Bijilo / Kololi - Atlantische Oceaan)
Dag 5 - deel 1 (Bijilo --> Banjul --> Barra --> Senegal)
Dag 5 - deel 2 (Senegal --> Barra --> Banjul --> Bijilo)
Dag 6 (Bijilo / Kololi - Atlantische Oceaan)
Dag 7 (Bijilo / Kololi - Bakau / Kachikally)
Dag 8 + 9 (Bijilo --> Banjul --> Amsterdam)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten